BLOG

DOHÁNY ÍZ GYORSTALPALÓ | KÖDÖS ÜGYEK

elfbarrendeleseu.com

jan 24, 2024

“Dohány ízű Elf Bar-t , csak olyan e-liquidet akarok, ami pont olyan, mint a cigarettám!” Gyakran találkozunk ezzel a kéréssel. Persze érthető, hogy egy frissen átszokó, egy volt dohányos így gondolja, sokaknak távoli még a gyümölcsös és sok más szokatlan íz. Alapvetően logikusnak is tűnik a felvetés, mégis azt kell mondanunk, sajnos ez nem fog menni. Sőt, talán ez az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetünk az átszokás során!

Ennek a legfőbb oka az, hogy a hagyományos cigarettának valójában semmilyen dohányíze sincs! Amit érzünk, amikor rágyújtunk, az az égő dohány és az egyéb adalékanyagok által kibocsátott füst íze. Már amennyire ez íznek nevezhető. Nincs olyan aroma, amely vissza tudja adni ezt az egyébként cseppet sem kellemes ízt.

Ha úgy vetjük bele magunkat az e-cigarettázás világába, hogy kizárólag olyan cuccot akarunk szipákolni, aminek az ízei megegyeznek a cigiével, nos akkor a legjobb úton haladunk a kudarc és a visszaszokás felé. Akár tetszik, akár nem, még a mindennapi bagó sem az, aminek látszik. Illetve aminek érezzük! A dohányzás iszonyú mértékben elnyomja, tönkreteszi az ízlelésünket és a szaglásunkat. Tudni szeretnéd, valójában milyen íze és szaga van a cigarettafüstnek?

Ha dohányzol akkor nehéz lesz. Ha nem dohányzol akkor te is tudod milyen érzés amikor átsétálsz egy füstfelhőn (a passzív dohányzásról már írtunk cikket). Ez olyan mint amikor a parfümödet te már nem érzed mert hozzá szokott az orrod, de a környezeted igen.Kérdezz meg egy nemdohányzót! Szerencsére néhány bűzrúdmentes nap után magunk is rá fogunk jönni, egyáltalán nem biztos, hogy az imádott-gyűlölt bláz bukéját újra elő akarjuk állítani.

Azt már tudjuk, a dohányízű e-liquideknek soha sem lesz dohányfüst íze. De ettől ne essünk kétségbe, hiszen nagyszerű élmények várnak ránk füstmentesen is! Van valami végtelenül megnyugtató és tökéletes abban, amikor leülünk egy kényelmes székbe kezünkben egy pohár borral, egy kellemes jéghideg korsó sörrel, netán egy könnyű koktéllal vagy épp egy csésze teával egy jó dohányos e-cigaretta társaságában.

Szóval, ha nem várható el, hogy a dohányos aromáknak cigarettafüst íze legyen, akkor mi a helyzet?

Sokkal reálisabb cél egy olyan dohány aroma keresése, amelyiknek jobb az íze, mint a megszokott cigarettánké! Ez a „vad bagósok” számára talán lehetetlennek tűnik, de a valóságban sokkal könnyebb, mint olyan e-liquidet keresni, ami megegyezik dohányfüst ízvilágával. És itt kezdődik az igazi élvezet, a felfedezés öröme!Sok vapertársunk a dohányos aromák, e-liquidek  ízét egy doboz frissen felnyitott cigaretta vagy a vágott dohány, netán a rágódohány zamatához hasonlítja. A dohány valódi ízeit kóstolhatjuk meg, nem pedig az égetéséből keletkező füstöt. Néhány dohányos aroma valóban füstös tulajdonságokkal (is) bír, de ezek inkább hasonlítanak arra a füstízre, amit pl a grillezett ételhez társíthatunk. Tisztább, sokkal finomabb, kellemesebb hatás. Lehet fás, mogyorós, diós, földes, zöld leveles, fűszeres, virágos, gyümölcsös, sőt édes… A hozzáadott ízek a dohányos liquidünknek olyan egyedi „mélységet” adnak, amellyel kevés más aroma rendelkezik. Van tehát miből választani és érdemes is! Ezért jöjjön néhány dohány ízű Elf Bar, mert ha ezt választod 100% nem lőssz mellé, hiszen híresek a tökéletes liquidekről amiket tartalmaznak.

Black russian

Coffe tobacco

Siberian forest

-Cream tobacco

Miért jó a sok-sok különböző ízesítés? Mindannyian mások vagyunk. Van, aki a legvadabb, legerőteljesebb tiszta dohányízeket keresi, mert számára ez jelent segítséget. Mások pedig a könnyedebb, gyümölcsösebb, édesebb zamatokért és gőzökért rajonganak. A vapek világában a dohány valójában csak egy újabb felfedezendő ízvilág, ami egyedi és érdekes módon kombinálható, „fűszerezhető”, a saját ízlésünknek megfelelően.Erre nagyszerű lehetőséget biztosít az Elf Bar egyedi en intenzív dohányos ízei.

A vapelés maximálisan szubjektív műfaj, nincsenek kőbe vésett szabályok épp ezért ne fogadjuk el azt a tévhitet, hogy kötelező dohányos ízekkel kezdeni az átszokást. És ne is hagyjuk őket figyelmen kívül csak azért, mert a „dohány” szó szerepel a nevükben.Ha megengedsz egy személyes megjegyzést: sok dohányízű aromával kísérleteztem, az átszokás nehéz időszakában óriási segítséget jelentett ez az ízvilág. Azonban volt olyan, amikor hónapokig nem nyúltam hozzájuk. Majd ismét elővettem őket és újra kizárólag ők voltak porondon. Amikor jött a kísértés,  most nagyon rá kéne gyújtani, egy kicsit magasabb nikotintartalmú dohányos íz mindig villámgyorsan elűzte ezeket a gondolatokat.

Újból a parfümhöz hasonlítanám, egy dohányos , oud, mély parfümhöz meg kell érnie az embernek.A dohányos ízek izgalmasak, mélyek, finoman árnyaltak, tele különböző izgalmas aroma jegyekkel, amelyeket a kezdő-haladó és profi vaperek egyaránt élvezhetnek. Nem feltétlenül kell velük kezdeni az e-cigarettázást, de egy nagyszerű lehetőséget adnak a kezünkbe. 

A döntés mindig a miénk! Próbálj ki Te is minél több ízt, a változatosság a gőzfellegek között is gyönyörködtet! Nincs kedved vacakolni az e-cigiddel? Nézz szét webshopunkban és vigyél haza egy Elf Bart online,gyorsan.

Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró
Nincs termék a kosárban!
0