BLOG

VAPE ÉLMÉNY TIPPEK | KÖDÖS ÜGYEK

elfbarrendeleseu.com

jan 24, 2024

Sok vaper, különösen a kezdők hajlamosak arra, hogy az e-cigarettájukat úgy használják, mint a hagyományos cigarettát. Ugyanolyan szokásokkal, technikával, rövid, gyors, ám annál intenzívebb slukkokkal… A legtöbbször gyorsan kiderül, nem ez lesz helyes út. Hiszen jön a köhögés, eltűnnek az ízek, az istennek sem tudja az eszköz azt a gőz és ízmennyiséget adni, amire szükség lenne. Megpróbálunk segíteni, íme 6 ötlet a maximális vape élményhez. Mert nem csak a szett és az aroma számít!

1. E-cigi a szánk sarkában

A tipikus analóg dohányos stílus, a száj valamelyik sarkában gőzölgő cigi a legismertebb kép (megvannak még a cowboy kalapos Marlbi reklámok?). A gőzölésnél sincs ez másként, valószínűleg Te is láttál már valakit, aki így használja az elektronikus cigarettáját. A tévhittel ellentétben egyáltalán nem rossz választás, sőt! Ez a stílus amellett, hogy egy kis analóg feelinget csempész a vapelésbe, azt is lehetővé teszi, hogy a gőz alaposabban átjárja az ízlelőbimbókat, így jobban kiélvezhetjük aromáink, e-liquidjeink ízeit. És nem, nem lesznek a fogaink, ínyünk, nyelvünk egy oldalon folyamatosan gyulladt állapotban.

2. Ez nem cigi, lassítsunk a tempón!

Volt dohányosként szeretünk ragaszkodni a régi, jól bevált dolgainkhoz, keressük ugyanazt… Épp ezért gyakori hiba, hogy pillanatok alatt szeretnénk végezni az e-ciginkkel is. Pont, mint a hagyományos bűzrúddal. Ez a legrosszabb, amit tehetünk. Az elektronikus cigaretta esetében lassabb és hosszabb, mélyebb slukkokra van szükség. Így sokkal jobb gőzölési élményt érhetünk el. Az optimális technika a lassú, nyugodt szippantás, majd 2-5 másodperc utáni kifújás. Így ráadásul még a tekerésünket, a porlasztóinkat is kímélhetjük.

3. Láncvapelés? Vessük be a nullás e-liquidet is!

Az elektronikus cigaretta alapesetben soha nem fogy el, így csak rajtunk áll, mennyi „cuccot” változtatunk gőzzé. A szervezet ugyan másként veszi fel a nikotint a gőzön keresztül, mint a hagyományos cigaretta füstje esetében, de attól még az elv ugyanaz! Ne felejtsük el, egy cigaretta elszívása csak 2-5 percig tart. Ugyanez az élmény egy elektronikus cigarettával hosszú ideig élvezhető, egészen addig, amíg a kazánunk ki nem ürül. Könnyű tehát túlzásba vinni a nikotint, és máris jön a szédülés, a hányinger… Előzzük meg a bajt, készítsünk be egy adag nullás liquidet is, és ha sokat használjuk a szettünket, töltsük meg vele a tankot bátran. Az ízes hegyi levegő még mindig jobb, mint a kellemetlen túladagolási tünetek.

4. Tartsuk fent a gőzt!

Az e-cigink által termelt gőz molekulái a nyálkahártyán keresztül szívódnak fel (a legjobban). Egy kis segítség nem árt nekik! Épp ezért érdemes lassan pöfékelni, majd néhány pillanatig, másodpercig a szájban tartani a gőzt és ezután letüdőzni. Bizony, az a fránya mtl! Ez az egyik leghatékonyabb technika, nem véletlenül. 

5. Gőzöljünk orrba-szájba!

Sajnos sok társunk sietős megoldása a gyorsan beszívni és gyorsan szájon át kifújni technika. Hatékony, de nem a legjobb, az biztos. Használjuk ki azt, hogy a nyálkahártyáink jól teszik a dolgukat! Belégzés és letüdőzés után ne csak a szánkon fújjuk ki a gőzt, adjuk meg az orrunknak is, ami jár, eregessük szaglószervünkön keresztül is a párát! Így teljes mértékben kihasználhatjuk az aromá, adta lehetőségeket, és e-liquidünk teljes ízprofilját élvezhetjük. 

6. Ismétlés a tudás (és az ízek) anyja!

Bizony a slukkolásnál is igaz ez a mondás. De mit jelent? Egy-két rövid majd egy hosszú szívási fázist. A rövid szippantások mintegy előkészítik a szánkat és a tüdőnket a hosszabb és erőteljesebb slukkra. Maximális gőz, maximális ízzel, ez az eredmény. 

Valószínűleg Te is rájöttél már, nem csak az eszközökön múlik a boldogságunk. A kedvenc és helyes vape technika megtalálása és elsajátítása jóval könnyebb, mint modot, kazánt, huzalt, aromát, vattát választani. Jó gőzölést!

Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró
Nincs termék a kosárban!
0