BLOG

VAPE ÉLMÉNY TIPPEK | KÖDÖS ÜGYEK

elfbarrendeleseu.com

jan 24, 2024

Sok vaper, különösen a kezdők hajlamosak arra, hogy az e-cigarettájukat úgy használják, mint a hagyományos cigarettát. Ugyanolyan szokásokkal, technikával, rövid, gyors, ám annál intenzívebb slukkokkal… A legtöbbször gyorsan kiderül, nem ez lesz helyes út. Hiszen jön a köhögés, eltűnnek az ízek, az istennek sem tudja az eszköz azt a gőz és ízmennyiséget adni, amire szükség lenne. Megpróbálunk segíteni, íme 6 ötlet a maximális vape élményhez. Mert nem csak a szett és az aroma számít!

1. E-cigi a szánk sarkában

A tipikus analóg dohányos stílus, a száj valamelyik sarkában gőzölgő cigi a legismertebb kép (megvannak még a cowboy kalapos Marlbi reklámok?). A gőzölésnél sincs ez másként, valószínűleg Te is láttál már valakit, aki így használja az elektronikus cigarettáját. A tévhittel ellentétben egyáltalán nem rossz választás, sőt! Ez a stílus amellett, hogy egy kis analóg feelinget csempész a vapelésbe, azt is lehetővé teszi, hogy a gőz alaposabban átjárja az ízlelőbimbókat, így jobban kiélvezhetjük aromáink, e-liquidjeink ízeit. És nem, nem lesznek a fogaink, ínyünk, nyelvünk egy oldalon folyamatosan gyulladt állapotban.

2. Ez nem cigi, lassítsunk a tempón!

Volt dohányosként szeretünk ragaszkodni a régi, jól bevált dolgainkhoz, keressük ugyanazt… Épp ezért gyakori hiba, hogy pillanatok alatt szeretnénk végezni az e-ciginkkel is. Pont, mint a hagyományos bűzrúddal. Ez a legrosszabb, amit tehetünk. Az elektronikus cigaretta esetében lassabb és hosszabb, mélyebb slukkokra van szükség. Így sokkal jobb gőzölési élményt érhetünk el. Az optimális technika a lassú, nyugodt szippantás, majd 2-5 másodperc utáni kifújás. Így ráadásul még a tekerésünket, a porlasztóinkat is kímélhetjük.

3. Láncvapelés? Vessük be a nullás e-liquidet is!

Az elektronikus cigaretta alapesetben soha nem fogy el, így csak rajtunk áll, mennyi „cuccot” változtatunk gőzzé. A szervezet ugyan másként veszi fel a nikotint a gőzön keresztül, mint a hagyományos cigaretta füstje esetében, de attól még az elv ugyanaz! Ne felejtsük el, egy cigaretta elszívása csak 2-5 percig tart. Ugyanez az élmény egy elektronikus cigarettával hosszú ideig élvezhető, egészen addig, amíg a kazánunk ki nem ürül. Könnyű tehát túlzásba vinni a nikotint, és máris jön a szédülés, a hányinger… Előzzük meg a bajt, készítsünk be egy adag nullás liquidet is, és ha sokat használjuk a szettünket, töltsük meg vele a tankot bátran. Az ízes hegyi levegő még mindig jobb, mint a kellemetlen túladagolási tünetek.

4. Tartsuk fent a gőzt!

Az e-cigink által termelt gőz molekulái a nyálkahártyán keresztül szívódnak fel (a legjobban). Egy kis segítség nem árt nekik! Épp ezért érdemes lassan pöfékelni, majd néhány pillanatig, másodpercig a szájban tartani a gőzt és ezután letüdőzni. Bizony, az a fránya mtl! Ez az egyik leghatékonyabb technika, nem véletlenül. 

5. Gőzöljünk orrba-szájba!

Sajnos sok társunk sietős megoldása a gyorsan beszívni és gyorsan szájon át kifújni technika. Hatékony, de nem a legjobb, az biztos. Használjuk ki azt, hogy a nyálkahártyáink jól teszik a dolgukat! Belégzés és letüdőzés után ne csak a szánkon fújjuk ki a gőzt, adjuk meg az orrunknak is, ami jár, eregessük szaglószervünkön keresztül is a párát! Így teljes mértékben kihasználhatjuk az aromá, adta lehetőségeket, és e-liquidünk teljes ízprofilját élvezhetjük. 

6. Ismétlés a tudás (és az ízek) anyja!

Bizony a slukkolásnál is igaz ez a mondás. De mit jelent? Egy-két rövid majd egy hosszú szívási fázist. A rövid szippantások mintegy előkészítik a szánkat és a tüdőnket a hosszabb és erőteljesebb slukkra. Maximális gőz, maximális ízzel, ez az eredmény. 

Valószínűleg Te is rájöttél már, nem csak az eszközökön múlik a boldogságunk. A kedvenc és helyes vape technika megtalálása és elsajátítása jóval könnyebb, mint modot, kazánt, huzalt, aromát, vattát választani. Jó gőzölést!

Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró
Have no product in the cart!
0