BLOG

SZÍNES ELF BAR FÜST? | KÖDÖS ÜGYEK

elfbarrendeleseu.com

jan 24, 2024

Ha valakinek az elektromos cigarettát említjük, akkor elsőként – valószínűleg – a jellegzetes gőz jut eszébe. A nagy fehér felhő gyakorlatilag védjegyévé vált a vaper társadalomnak, ám időről-időre előkerül a téma az interneten, hogy valaki hogyan is hozhat létre színes gőzt? Egyes videókban találkozhatunk a szivárvány minden színét felvonultató emberekkel, így jogosan érezhet késztetést egy kezdő a „mutatvány” lemásolására.

DE HOGYAN ÉRHETJÜK EZT EL?

A színes füst nem újdonság. A driftelés szerelmesei az autógumik aszfalton való csúsztatását művészien űzik, és már léteznek olyan gumiabroncsok, amelyek a súrlódás hatására színes füstöt bocsátanak ki. Fontos azonban tisztázni, hogy az elektromos cigaretta esetében NEM keletkezik füst! De mi a helyzet a gőzzel, lehetséges valahogy színes felhőket létrehozni? Ha röviden kéne válaszolni a kérdésre akkor a válasz: NEM, határozottan nem lehetséges! Bár létezik olyan természetes anyag (jód), amely lila gőzt hoz létre, de ez belélegezve mérgező, és súlyos allergiás reakciókat okozhat! Egyesek azt javasolják, tegyünk különböző színezékeket az e-liquidünkbe, de ez sem megoldás. Sőt, a színezékek, és az egyéb idegen anyagok a tüdőnkbe bejutva komoly problémákat okozhatnak. Tehát ezt SENKI NE PRÓBÁLJA KI OTTHON!Gondoljunk csak arra, hogy az aromák színe is ízenként változhat, de amint ezeket hígítjuk a PG/VG alapfolyadékunkkalezek is veszítenek a színükből, a gőz pedig minden esetben fehér marad. Tehát elmondhatjuk, hogy az aromák és ezzel együtt a különböző keverésű e-liquidek, nincsenek hatással a kibocsátott pára színére.

AKKOR MÉGIS HOGYAN CSINÁLJÁK A VIDEÓKBAN?

Ahogy fentebb már említettük, a színes gőz mítoszát meg kell hogy cáfoljuk, de akkor mégis hogyan csinálják? A válasz egyszerű! Az egyik leggyakoribb megoldás, hogy a képeket és videókat utólag szerkesztik a különböző számítógépes szoftverek segítségével. Erről a műveletről többféle tutorial videót is találhattok, így, ha mindenképpen színes pára a vágyatok, akkor ezt a megoldást tudjuk javasolni. Egy másik trükk, amikor különböző színű LED lámpákkal kerül alulról megvilágításra a gőz felhő, ezzel keltve gyönyörű szivárvány hatást.

Összefoglalva kijelenthetjük, hogy a tudomány mai állása szerint, az elektromos cigaretták világában a színes gőz nem több, mint egy trükk. Ezért nem győzzük felhívni a figyelmet arra, hogy csak is mindenféle hozzáadott színezék és idegen anyagtól mentes leveseket gőzöljetek, ezzel is vigyázva az egészségetekre.

Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró
Have no product in the cart!
0