BLOG

NIKOTINMENTES VAPELÉS | KÖDÖS ÜGYEK

elfbarrendeleseu.com

jan 24, 2024

NIKOTIN MENTES ELF BAR


A le- illetve átszokás utolsó lépcsőfoka a nikotinmentes e-liquidek gőzölése. Ha eddig eljutottál, jó ha tudod, már nem a szükségleteid kielégítése miatt e-cigizel. Van, aki ezen a ponton gyorsan be is fejezi a vapelést és így teljesen ártalommentessé válik az élete. De sokan vannak, akik nem szakítanak az elektromos cigarettázással, hiszen a szokás nagy úr. Nem beszélve az észbontó ízekről! 

Természetesen bárki tehet egy próbát a „mindenmentes” elf barokkal, nem feltétlenül kell jelentkeznie az „olyan, mintha hegyi levegőt szívnék” effektusnak. Nullás e-liquiddel is lehet maximalizálni az élményt! Ha jelenleg magasabb nikotin erősségű liquideket – alaplevet használsz, valószínűleg túl nagy ugrásnak tartod a lemondást a mindennapi nikotinról. Igazad is van, nem szabad fejjel rohanni a falnak! A fokozatosság a titok nyitja, ha lépésről-lépésre csökkentjük a nikbevitelt, nagyobb az esély a vágyott cél elérésére. Szóval ne ugorjunk fejest a dologba, nem hajt a tatár. 5%-ról 2%-ra mínusz tökélesen elég lesz egyszerre. A szervezetünk úgyis követelni fogja azt, ami jár, adjunk időt neki arra, hogy hozzászokjon az újabb kihíváshoz. A bátrabbak persze bevállalhatják a „vape hosszú lépéseket” és akár felezhetik is a nikotin tartalmat. Vagy használhatnak azonnal 0 mg-os elf bar készülékeket

Nagyon sokan teszik fel a kérdést: tényleg lehet nikotinmentesen vapelni úgy, hogy megmaradjon a megszokott e-cigi élmény? Még szép, hogy lehet! Van is néhány tippünk rá.

TH a „mindentvivő” sláger

Az első, amit észre fogunk venni, amikor elkezdjük az utazást a nikotinmentes gőzölés világában, hogy liquidünk és vele együtt a szettünk jóval kisebb torokhatást produkál. Még a 3 mg/ml-es e-liquiddel összehasonlítva is elég drámai a változás. Nem kevesen vannak, akiknél ez komoly gondot okozhat, sokunknál ugyanis a torokhatás érzése okozza az igazi az elégedettséget. Tehát a feladat adott, elő kell állítanunk azt a keveréket, ami nikotin nélkül is képes produkálni ugyanazt az élvezetet.

Mentol kedvelők előnyben

A th növelésének legegyszerűbb módja, ha olyan aromát, e-liquidet választunk, ami erősen mentolos vagy hűsítő tartalmú. Az intenzív íz, a hűsítő hatás remekül tudja utánozni a nikotin okozta érzést, és gyorsan hozzá is tudunk szokni. Akkor sem kell levetnünk magunkat a tetőről, ha nem rajongunk a mentolos ízvilágért. A citrusos ízek, nem csak a citrom, hanem a narancs, a grapefruit, sőt a „fűszeres” aromák, mint pl. a fahéj, eleve növelik a th mértékét. Hatásuk óvatosabb, finomabb, mint a mentolé, mégis segíthetnek megoldani a gondot.

PG – Társ a bajban

Ha nem vagyunk allergiásak rá, akkor érdemes a magasabb PG-tartalmú e-liquidek felé fordulni. A PG nem csak az ízekért, hanem bizony a nagyobb torokhatásért is felel. Az 50/50 PG-VG arányú alapok jó kiindulópontot jelentenek, ettől léphetünk feljebb is, ha erre van igényünk. Természetesen vegyük figyelembe a kazánunk, kazánjaink lehetőségeit, a hígabb, folyékonyabb liquidünkkel nem biztos, hogy mindegyikük meg fog birkózni. De egy kis kísérletezés az erőteljesebb vattázással, esetleg egy felső levegőzésű tank kihúzhat minket a szivárgás okozta pácból. Jó hír , hogy a termékeinket a gyártó 50-50 PG/VG arányban állítja elő.

Nem csak a liquid mixelés során növelhető a torokhatás mértéke. Ha kevésbé vagyunk kémiai vénával megáldva, neki eshetünk az RTA-k építésének, átépítésének is. Alapból 1-1,5 mm az ideális távolság a tekerésünk számára a levegőzéstől. Amennyiben növelni akarjuk a th-t a felső határra pozicionáljuk a coilunkat, ha a kazánunk engedi, akár magasabbra-távolabbra is rángathatjuk. Az ízből veszíteni fogunk és a tekerés emelésével növekszik a vatta beégésének a veszélye is. De a jó ügy, bocs a jó th érdekében mindent megteszünk.  Előbbi probléma a túlaromázással egy pontig orvosolható, utóbbi a TC üzemmód használatával kompenzálható.

De mi van ha nem szeretnél ilyen felesleges dolgokkal fogalalkozni? Neked találták akkor ki a legegyszerűbb e cigit a piacon. Szerencsére a tökéletesre tervezett mesh-coil systemmel sincs gond!

Eddig eljutottunk. Érdemes számolni azzal, hogy akarjuk vagy sem, de akár pillanatok alatt is változhat az ízlésünk és változhatnak a szükségleteink. Nikotinmentes e-liquidünk adja az ízeket, stimmel a torokhatás is, mégis hiányzik valami… Az a bizonyos tüdőrepesztő érzés, a „gőzharapási kényszer” (többen ezt tartják torokhatásnak, pedig nem sok köze van hozzá). Nem kell ettől sem kétségbe esnünk, irány a levegősebb kazánok világa, a maxra tekert levegőszabályozás, és a gubanc megoldva. A dl rajongók eleve nem kerülnek majd csávába emiatt. Szóval csak egy kis extra gőzre van szükség és kipipálhatjuk ezt is a listánkon. 

Átállni a nikotinmentes e-cigaretta használatra nem könnyű, de egyszerűbb, mint gondolnánk. Ha sikerült vagy ha tennél egy próbát hajrá!

Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró
Nincs termék a kosárban!
0