BLOG

MEDDIG JÓ AZ E-CIGI PORLASZTÓJA? | KÖDÖS ÜGYEK

elfbarrendeleseu.com

jan 24, 2024


Bár az e-cigi porlasztó rendszeres tisztítása elengedhetetlen, de azzal sem árt tisztában lenni, hogy meddig jó az e-cigi porlasztója. Görgess, mert most körbejárjuk a témát!

CIGARETTA-E-CIGARETTA-ELDOBHATÓS ELF BAR?

A hagyományos cigarettázáskor egy csomó pénz kifizetése után úri dolgunk van, hiszen csak elővesszük a cigarettát a dobozból, és rágyújtunk. Csakhogy a pénztárcánkon kívül az egészségünket is veszélyeztetjük vele, nem csoda, hogy sokféle dohányzásról leszoktató eszköz létezik. Ezek közé sorolható az e-cigi is, viszont az „elektromos pöfékeléskor” több gondot kell fordítanunk a szerkezet karbantartására, így az e-cigi porlasztó tisztítására is.

ELF BAR A MEGOLDÁS?

Csakhogy az elektromos cigaretta porlasztójának a tisztításával is csak egy darabig tudjuk megőrizni az élettartamát, hiszen egyetlen e-cigi porlasztó sem tart örökké. Elf Bar készülékekben különleges technológiával készült mesh-coil porlasztók vannak, amiknek köszönhetően van az a felejthetetlen „elf bar” élmény. Ez az egyedi fejlesztésű porlasztó az összes tipusban ott lapul Elf Bar 3600, Elf Bar 5000,Elf Bar 2500, vagy legyen szó egy Elf Bar 600 -ról. Természetesen ez esetben ha ezt a terméket választod, nem kell bajlódnod a porlasztó kérdésével. Ne is olvasd el a cikket.

MEDDIG HASZNÁLHATÓ A PORLASZTÓ? 

Úgy tartják, hogy egy minőségi e-cigi porlasztó nagyjából 1-5 hétig tudja hibátlanul ellátni a feladatát, átlagban két hetet számolhatunk rá. Ez egyrészt függ attól, hogy mennyire gondosan tisztítjuk, másrészt attól, milyen gyakran használjuk. Aki rendszeresen e-cigizik, annak nagy valószínűséggel már egy hét után új e-cigi porlasztó után kell néznie. A hobbidohányosoknál viszont előfordulhat, hogy 4-5 hétig is szuperül működik a porlasztó. 

Ahogy már írtunk, a jó élményhez szükség van a kifogástalan e-cigi porlasztóra: ha ugyanis elhasználódott vagy piszkos, szó szerint megkeseríti a vapelést, furcsa hangokat ad ki, és még az e-liquid finoman gyümölcsös ízét is elrontja.Egy Elf Bar porlasztó sosem fog a készülék élettartalma előtt elhasználódni.

Az elhasználódott e-cigi porlasztó rossz vapelési élményt nyújt

INTŐ JELEK ARRA, HOGY ELHASZNÁLÓDOTT AZ E-CIGI PORLASZTÓ

Fejtsük ki kicsit jobban, mikor kell észbe kapnod, és lecserélned az e-cigi porlasztóját!

Gurgulázó hangok a vapeléskor

Az e-ciginek a használat közben nem kellene furcsa, gurgulázó hangokat kiadnia magából, ezért ha ezt teszi, kezdj gyanakodni. Nem ezer százalék, hogy rögtön le kell cserélni az e-cigi porlasztót, ám valami biztosan nem stimmel. Ilyenkor érdemes ellenőrizni a készül részeit, vagy ha már sok idő telt el a porlasztó cseréje óta, jöhet a váltás

Égett íz a szájban

Ha a gurgulázó hangoknál még lehet gondolkodni, mi okozza a bajt, az égett íz már elég egyértelmű jel. Bármilyen kellemes ízű e-liquidet használunk, az elhasználódott porlasztó égett ízt hagy a szájban. Ilyenkor az e-cigi porlasztójának a tisztítása sem segít, hanem muszáj cserélni. Ha nem tesszük meg, egyrészt kínozzuk magunkat a rossz ízvilággal, másrészt a készülék is károsodhat. 

Más íze szokott lenni

Nem muszáj eljutni addig, hogy égett ízt érezzünk a szánkban. Ha nem a megszokottan íze van az e-ciginek, akkor a folyadékkal vagy az e-cigi porlasztójával van a baj

Szivárgás

Az ízérzékelés némileg szubjektív, az enyhe változást talán meg sem érezzük. Az viszont egyértelműen megítélhető és észrevehető, amikor szivárogni kezd az e-cigi. Persze a tartály túltelítettsége is lehet ludas, ám olykor a porlasztó okozza a problémát, ezért amennyiben egy alapos tisztítás sem segít, úgy új e-cigi porlasztóra lesz szükség. Azért tegyük hozzá, a kevesebb gőz vagy a készülék túlhevülése is utalhat a porlasztó elhasználódására. 

Gyengébb füstfelhőcskék

A megváltozott ízhez hasonlóan visszafogottabb, ám figyelemre méltó jel, hogy ha a korábbiakhoz képest gyengébbek, haloványabbak a füstfelhőcskék. Valószínűleg zongorázzuk majd a különbséget, amikor az e-cigi porlasztójának cseréje után visszatérnek a testes „gőzképződmények”.

Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró
Nincs termék a kosárban!
0