BLOG

HEETS 2023 BETILTÁS? | KÖDÖS ÜGYEK

elfbarrendeleseu.com

jan 24, 2024

HEETS BETILTÁSA?

Az Európai Bizottság rendelete szerint jövő év október 23-tól nem lehet ízesített hevített dohányterméket forgalomba hozni az Európai Unió területén


Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy 2023. október 23-tól tilos lesz a hevített dohánytermékek esetében is a jellegzetes ízesítésű termékek forgalomba hozatala, illetve tilos lesz minden olyan megoldás, amely a dohánytermék alkotóelemeiben például a szűrőben, a papírban, a csomagolásban, a kapszulában ízesítést tartalmaz. A hagyományos cigarettáknál 2020. május 20-a után tiltották meg a mentolos vagy más ízesítésű cigik forgalmazását a dohányboltokban.

NA DE MI AZ AZ IQOS/HEETS?

Az Iqos egy elektronkius készülék, ami nem égeti hanem hevíti a dohányt. Egy kényelmes és könnyebb megoldás azok számára akik ne szeretnének felhagyni a dohányzással. Mivel nem égeti hanem hevíti a a dohányt, így nem képez tüzet, hamut és nem bocsát ki füstöt. Az Iqos azért is előnyös, mert kutatások alapján a dohány hevítése sokkal kevesebb káros anyagot bocsát ki, mint amennyi az égés során jön létre. Az Iqos elektronikai eszközök döhánytöltettel működnek, amelyek valódi dohányt tartalmaznak, így ugyan azt a dohány ízt biztosítja, mint a hagyományos cigaretta.

Fontos tudni, hogy nem segíti a leszokást. A dohányzással való ártalmak elkerülését segíti. Amennyiben Ön a dohányzással járó ártalmakat szeretné kikerülni, akkor ennek a leghatékonyabb módja, ha teljesen felhagy a dohány- és nikotin tartalmú termékek fogyasztásával.

Az Iqos nem E-cigaretta

Persze mindkét esetben egy elektronikus eszközről van szó, viszont van köztük egy igen jelentős különbség, hiszen az Iqos valódi dohányt hevít és ennek a hevítése közben dohánypára keletkezik. Az e-cigarettához pedig töltőfolyadék van, úgynevezett e-liquid folyadék. Mindkettő lényegesen jobb választás, de az elektronikus cigaretták kevésbé károsak az egészségünkre (pl: Elf Bar)

Az Iqos és a hagyományos cigaretta közötti különbség

Az Iqos a második legkevesebbet káros anyagot kibocsájtó eszköz az elektronikus cigaretták után, kevesebb káros anyagot szabadít fel, mint a hagyományos cigaretta. Ha Ön teljesen átvált a használatára, az sokkal kevesebb egészségügyi kockázattal jár, mintha folytatná a cigarettázást.  

Hevítés és az égetés közti különbség

A hevítés és az égetés köözti különbség  igen jelentős, hiszen a hagyományos cigaretta magas hőmérsékleten égeti a dohányt, füstöt és hamut képezve. Az Iqos optimális hőfokon hevíti a dohányt így felszabadítva a valódi dohány ízét és a nikotint a dohány égetése nélkül. Az Iqos készülék használata során dohánypára keletkezik amely hamar eloszlik.

MI VÁRHATÓ 2023 OKTÓBERTŐL?

Az egész Unnió területén nem lehet kapni ízesített heets terméket (menthol,dinnye stb) csak a dohány ízűt. Viszont van egy jó hírünk a számára, ha ízesített nikotin utánpótlást keres. Elf Bar készülékeinket továbbra is a legszélesebb íz/nikotin/slukk számban tudja megvásárolni!

Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró
Nincs termék a kosárban!
0