BLOG

E-CIGARETTA TÉNYEK ÉS TÉVHITEK | KÖDÖS ÜGYEK

elfbarrendeleseu.com

jan 24, 2024

1-2 évvel ezelőtt az eldobható elektronikus cigaretták még igazi kuriózumnak számítottak. Nem volt túl gyakori látvány az utcákon ,nem volt könnyű megvásárolni mivel nem voltak úgy nevezett elf vagy puffbar webshopok, megfelelő információkra  vadászni kellett. Sokak számára ijesztő rejtély volt a “manórudak” világa. Most már mindenhol jelen van, utcákon egyre többször látok eldobott e-cigis dobozokat.Az igény nő, az ominózus lépés után legalább a vásárlók biztosan ellenőrzött viszonteladótól kapják a terméket online, biztonságosan, nem pedig utcasarkon egy valószínűleg wish-es kamu elfet/puffbar -t/geekbar – t.

Az igazán meglepő tény azonban: hogy az aktív dohányosok sem sokkal jobban tájékozottak a vapelés tárgykörében, mint bárki más. Ez az igazán sajnálatos dolog, mert ők azok, akiknek a legtöbbet segíthetne. Persze miért tudnának többet, hiszen ők is ugyanazokat az újságokat-híreket olvassák, ugyanazokkal a riasztó történetekkel találkoznak, mint bárki más. Ezúttal négy témát járunk kicsit körbe, mert a tények makacs dolgok.

1. „A különböő fajta e-cigaretták környezetszennyezőek, a hagyományos cigaretta környezetbarát”

Már a felvetés is „vicces”. Tudjuk, az eldobható e cigaretták habár hasonlítanak egy simára, de ugye nagyobbak.Az e-cigarettáink egy szál cigihez képest hatalmasak, burkolat műanyag, az akkumulátoraink extra terhelést rónak a környezetre, a fém és műanyag alkatrészek az idők végeztéig nem bomlanak le.

Míg pl. a cigi ugye papírból és dohányból áll. A média elfelejti a sok “elf bar káros” mellett ,hogy valójában mennyivel károsabb ránk és a környezetre a hagyományos dohánytermék. A cigarettacsikkek, igen, azok a kis fehér vagy barna biszbaszok is elég kicsinek és ártalmatlannak tűnnek. Biztosan ezért látjuk őket szanaszét dobálva a parkokban, utcákon, erdőn-mezőn. Nos, ha maradunk a tényeknél, az évente kidobott több milliárd cigicsikknek köszönhetően analóg „barátunk” a világ egyik szó szerint legszemetebb árufélesége. Az elmúlt időszakban az óceánokból „kihalászott” szemét 20%-a csikkszedésből származott. Miután erről a témáról keveset hallunk a médiában, illetve arról is hogy 100%-ban ellenőrzött a termék ( ha csak nem még mindig az ismerősödtöl veszed nem tőlünk)  sok médium úgy gondolja, hogy a cigarettacsikk és minden más, ami cigaretta-dohány, biológiailag teljesen és tökéletesen lebomlik, ezért nem tekinti a „maradékokat” igazi szemétnek. Ám a valóságban pl a szűrő egyfajta műanyagból készül, amelynek lebomlása hosszú évekbe, ha nem évtizedekbe telik. Szintén keveset hallunk arról, hogy egyetlen cigarettacsikk akár ezer liter vizet is maradandóan beszennyezhet, a gyártás és a felhasználás során keletkező mérgező anyagok pedig szintén nem illannak nyomtalanul tova. Liquid esetén ami minden előretöltött és utántölthetős e-cigarettában megtalálható ,csak növényi anyagok kerülnek felhasználásra (PG-VG-Aroma) . Cigaretta eldobás, kidobás után tovább szennyezik környezetünket. A füstben alapból található mérgekről nem beszélve. Az eldobott cigarettacsikkekből a talajba, folyókba, tavakba stb. szivárgó nikotin és egyéb adalékanyagok mennyisége megközelíti a beszívott és kifújt füstben lévő anyagok mennyiségét. Milyen érzés volt mikor egy hagyományos cigarettázó mögött sétált, vagy amikor ön elött juul-oznak? Passzívan dohányzik a fű, amin járunk… De még ezek is „csupán egy részét képezik az analóg cigaretta és a gyártók által okozott környezeti ártalmaknak. Jó ha tudjuk, a környezetbarát cigaretta hiú ábránd, semmi más!

2. „Káros mert nem tudjuk mi van benne”

Hányszor olvastál már olyan cikket, amely azt állítja, hogy az e-cigi ugyanolyan veszélyes, mint a cigarettázás? Vagy a mostanában elterjedt nem tudjuk mi van benne, bevizsgálatlan.Vaper berkekben már unják ezt a felvetést, de a felmérések szerint, a dohányosok kevesebb mint fele gondolja úgy, hogy a vapelés biztonságosabb, mint az analóg cigaretta És ez a szám hosszú ideje nem változik, ami azt bizonyítja, egyértelműen elfogadják azt az üzenetet, hogy ez az új technológia legalább olyan rossz, mint a dohányégetés.

Ahogy a tv-ben is látjuk nem túl tájékozottak az emberek és még mindig akad olyan aki valóban gondolja, hogy egy gyártó mindent amit talál beleönt a liquidbe. FONTOS: aliexpresen ezt meg is teszik ezért rendelj megbizható forgalmazótól aki GARANCIÁT is vállal.

Az igazság azonban egészen más. Egyre több és több megbízható tanulmány, vizsgálat bizonyítja, hogy az elektronikus cigaretta legalább 95%-kal biztonságosabb, mint a hagyományos cigaretta. Az álhíreknek köszönhetően még ezen is lehet csavarni egyet, könnyű azt mondani, hogy nana, nana, „ugyehogyugye”, a 95% azt jelenti, hogy a felhasználók 5%-át megöli az e-cigi! A kegyetlen és őszinte valóság az, hogy ha ez 5%-os halálozási arány igaz lenne, még az is meglehetősen lenyűgöző eredménynek minősülne a cigarettázás okozta halálesetek számával összehasonlítva.

Magyaroszágon főleg , de az egész világon hányan halnak bele a cigaretta miatti betegségekbe? Könnyen utánajárhatsz….

De valójában semmilyen bizonyíték sincs arra nézve, hogy az e-cigaretta bárkit is megölhet. Ez a bizonyos 5%-os „kockázat” magában foglalja az összes veszélyt, ami egy átszokóra leselkedhet. Ez azért így már más, nem?

3. Az e-cigarettázás akkor is olcsóbb, ha drága!

Sokan gondolják sok az a 5700ft azért a 2500 szívásért,számoljunk!

Egy cigaretta átlagosan 15-20 szívás, egy doboz maximum 400 slukk , 1600-2000ft ért. Mellékes a károssága stb, most csak a pénz beszél.Oldalunkon egy 1500 szívásos termék ára 3700ft

Megnéztük egy középkategóriás e-cigaretta árát – általában 20.000-30.000 forint környékén – összehasonlítjuk azzal, mennyibe kerül egy doboz analóg, aztán megnyugodva folytatjuk a cigizést. Ismerős a helyzet? Érthető, elfogadható, de egyben szó szerint költséges hiba is.

Egy doboz cigaretta igazi eldobható cucc. Megvesszük elszívjuk és ennyi. Ami marad, jó esetben megy a kukába, rosszabb esetben eldobjuk ott, ahol állunk (tudjuk, tudjuk, ilyen nincs). Mi a nálunk vásárolt Elf Barokat vissza is vesszük ha jelzed az e-mail címünkre , hogy összegyűlt 10 darab.

A kezdő készülék  magas(abb) költsége 1-2 napon  belül megtérül. Költsük el csak egy havi cigink árát vape cuccra, és mire az újabb adagot kell beszereznünk, már megspóroltuk magunknak minimum egy heti cigarettánk árát. Még ha a legmegfelelőbb ízek, típusok  megtalálása több erőfeszítésbe és persze pénzbe is kerül, kisebb vagyonokat spórolhatunk az Elf Bar nak köszönhetően.

Saját példa: a családban ketten ugrottunk rá az e-cigarettázásra. Ebből csak én dohányoztam aktívan, ha nagyon „egészségesen” toltam, akkor napi egy doboz cigi ment el. Ritkán fordult elő ilyen fittnessznap, de engedjük, hogy az idő megszépítse a dolgokat.  Számoljunk akkor árakon, 1600  forint volt egy doboz cigi. 30 nap, 30 doboz bűzrúd,  48.000forint. Három hónap alatt 144.0000 forintocska vándorolt alapesetben kedvenc trafikosom kasszájába.Ez egy Borsod megyei alkalmazott fizetése. Az e-cigarettázást podokkal, podmodokkal kezdtük, égettük a liquidet, cseréltük őrült módjára a porlasztókat, az aromákat, nem fogtuk vissza magunkat (illetve én nem tettem), vásároltunk, amit csak akartunk és/vagy tudtunk. Ennek megfelelően a tájékozatlanságunknak és mondjuk ki a hülyeségemnek köszönhetően három hónap alatt 200.000forintot sikerült eltapsolni. Na de jött ez a készülék.

Semmi töltögetés,kellék,vatta,huzal . Csak kibontod és használod a kedvenc ízesítésedben. Nem tudsz pazarolni.

És a számok: egy Elf Bar 2500 5700ft. Ebből heti 1 maximum 2 fogy el. Ez 5700-11000 forint / hét. Ez havi 35 ezer átlagosan. És mit kapok cserébe? Az egészségemet.

4. Átszokás? Leszokás?

Nehéz leszokni a dohányzásról. Ebben mindannyian egyetértünk. A legtöbb dohányzó szinte biztosan megpróbálta; tapasszal, rágógumival, mágnesterápiával, hipnózissal, akupunktúrával esetleg szimplán az akaraterőre hagyatkozva. Számtalan elmélet született a témában, de egy létfontosságú tényezőről hajlamosak elfeledkezni még a nagy koponyák is: a legtöbb dohányos nem igazán akar leszokni a szenvedélyéről! Nem véletlen, hogy a sikertelen leszokási kísérletek aránya 95% körüli!

Az erős dohányos azért folytatja a dohányzást, mert élvezi azt! Tudjuk, hogy fel kellene adnunk „mindent”, de ki akarja abbahagyni azt, amit szeret? Ez az, ami annyira nehézzé teszi a leszokást! A hagyományos dohányzás abbahagyását segítő eszközöket, például a nikotintapaszokat úgy tervezték, hogy kicsit könnyebben le tudjunk mondani arról, ami KELL a boldogságunkhoz. Az elektromos cigaretta azonban más. Semmit sem kell abbahagynunk, csak tisztább, jobb, egészségesebb módon tehetjük azt, amit eddig.

Az e-cigaretták első generációi nem voltak túl kifinomultak, a dohánytermékekhez képest bőven elmaradtak élvezeti értékben és használhatóságban egyaránt. De a technológia mindössze néhány év alatt szinte elképzelhetetlen mértékben fejlődött. Kicsi , könnyű , kompakt, eldobható, cigaretta alakú. Már nem csupán egy elfogadható pótszer, sokkal több, sokkal jobb annál! Könnyedén és tökéletesen testreszabhatjuk a nikotin mennyiségét, az ízeket, mindent mi választunk ki.

Kiwi passion fruit , Grape energy, Mango?

Sohasem látott módon elégíthetjük ki igényeinket. Ezt a hagyományos cigarettával egyáltalán nem tehetnénk meg. Természetesen a vapelés társadalmilag is elfogadhatóbb. Válts e-cigire és észre fogod venni a különbséget a dohányzáshoz képest! Mintha a régi táskaírógéped egy csúcskategóriás laptopra cserélnéd. Szóval átszokni, majd leszokni, ez a cél!

Az e-cigaretta jelenleg a legeredményesebb módja a dohányzás okozta kockázatok csökkentésének. Nem véletlenül vált a leszokás legnépszerűbb eszközévé. Egy próbát mindenképpen megér! Nálunk pedig be is szerezhetsz mindent, amire csak szükséged lehet a gőzöléshez! Irány a shop  és az akciók!!!

Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró
Nincs termék a kosárban!
0